• Az ovisok látogattak el iskolánkba

          • Kedden az ovisok látogattak el iskolánkba, ahol az elsős gyerekek és a tanító nénik fogadták őket. Bár kissé megszeppenve érkeztek, szemükben mégis ott bujkált a kíváncsiság, hiszen szeptembertől ők is idejárnak majd. Nagyon megörültek, mikor felfedezték társaikat, akikkel tavaly még együtt játszottak az óvodában. A tanító nénik feladatokat készítettek számukra, amit az elsősök segítségével oldottak meg. Betekintést nyertek az olvasás, matematika, szlovák és rajz órákba és egy dalocskát is megtanultak. A végén még játékra is jutott idő. Felszabadultan nyugtázták, hogy az iskola nem is olyan borzasztó és bevallották, hogy már nagyon várják a szeptembert.

          • GYÁRTSUNK KÖNYVET!!!!!

          • címmel hirdettünk versenyt a könyvhónap alkalmából. A versenykiírás projektmunka formájában kérte az osztály által előállított könyvet. A versenybe szinte valamennyi felső tagozatos osztály bekapcsolódott. Szebbnél szebb „kiadványok” születtek. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt az ötletes csoportmunkák közül a legeredetibbet kiválasztani. Végül a 7.B osztály, a speciális osztályok közül pedig a 7.C –sek alkotása lett a győztes. Mindkét osztály a kassai minigolfpályára nyert egész napos kirándulást.

            A résztvevő osztályok sem maradnak jutalom nélkül, fagyizni mehetnek majd egy szlovák órán a tanárral, aki a munkát felügyelte.

          • TAKARÍTSUK KI SZEPSIT!!!

          • Idén is csatlakoztunk a felhíváshoz, amely szemétszedést hirdet a város területén. Valamennyi osztály szemetes zsákkal és kesztyűvel felszerelve indult Szepsi különböző területét megtisztítani a szétszórt szeméttől. Amint a képek mutatják az eredmény látható, de vajon meddig…?

          • “A legjobb orvosok: dr. Elégedettség, dr. Higgadtság és dr. Jókedély.”

          • Iskolánk tanulói az II.A és II.E osztályokból is csatlakoztak a nárciszok napjához. Ez a nap a daganatos betegségek elleni harc napja. Jelképe a sárga nárcisz – a tavasz és a remény virága –, melyet az adományozók ezen a napon a ruhájukra tűznek. A pénzadomány hivatott segíteni és támogatni a rákkutatást. Elsődleges célunk az volt, hogy felhívjuk a gyermekek figyelmét a daganatos megbetegedésekre, a megelőzés és a rendszeres szűrések fontosságára a segítségnyújtás örömérzetére. Segíteni jó! Tanulóink a virágokat saját maguk készítették el.

          • "Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi."

          • Az egészség világnapja alkalmából az II.C és az II.E osztály tanulói az egészségnek szentelték a napjukat. Megbeszélték, mi minden szükséges ahhoz, hogy egészségesek legyenek. Beszélgettek a mozgás fontosságáról, a helyes táplálkozásról és tisztálkodásról is. A megszerzett tudásukat különféle feladatokon keresztül próbálták ki.

          • Multikulturális nevelés - tantárgyközi elem napja

          • A multikulturalizmus a kultúrák, népcsoportok, etnikai és vallási kisebbségek multikulturális társadalomban való egymás mellett élését hirdeti, ahol nem létezik szociális asszimiláció vagy faji szegregáció.

            Ennek a kitételnek a jegyében a mai napon iskolánkban megemlékeztünk ennek fontosságáról.

            Az 5.A osztályban szókereső játék adta meg az alaphangulatot ahhoz,hogy interaktív kvíz formájában a magyar órán a rovásírás segítségével üdvözöljük a világ népeit.

            Az 5.A és 5.B osztályban a szlovák órán egy cigány népmese hőséről folyt a diskurzus.

            Az 5.B osztály tanulói prezentáció formájában betekintést nyertek a multikulturális ismeretekbe.

            A 6.A osztály történelem órán elkészítették az egyes kontinensek sokszínűségének térképét.

            A matematika órán pedig a számírás fejlődésével foglalkoztak, miközben a tanulók kipróbálhatták az egyiptomi, a római és az ókori mezopotámiai számok írását.

            Az angol órákon olyan ünnepekkel, szokásokkal, hagyományokkal foglalkoztak, amelyek eddig a tanulók számára ismeretlenek voltak.

            8.A sem maradt tétlen. Ők tanáruk segítségével a világ gasztronómiai sokszínűségéről beszélgettek. De szó esett a zenei világról és a vallásokról is.

            Mindannyian remek órákat tudhatunk magunk mögött karöltve érdeklődő tanulóinkkal.

          • Sokoldalúság Jelvénye

          • Iskolánk 8 tanulója Kispéri Zoltán tanár úrral a Sokoldalúság Jelvénye

            Verseny kerületi fordulóján vett részt. Diákjaink a kerület nagy iskoláival, köztük sportiskolákkal vették fel a harcot. Igazán nem kellett szégyenkeznünk.

          • A 31. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY JÁRÁSI FORDULÓJA SZEPSIBEN

          • Iskolánkat hét tanuló képviselte a járási versenyen.

            Eredmények:

            Ezüstsávos minősítést kapott:

            1.kategória - vers: Horvát Sebastián 2.A

            2. kategória - vers: Rybár Zlatko 5.A

            Bronzsávos minősítésben részesült:

            1.kategória - vers: Rybár Gusztáv 2.A, Matta Krisztián 2.B

            próza: Rybár Sebastián 1.A

            2. kategória - vers: Lacko József 4.B

            3. kategória - próza: Bari Alina 9.

            Tanulóinknak gratulálunk, a pedagógusoknak köszönjük a felkészítést!

            Fotók: Zborai Imre FB

          • Mentálhigiénés csoportfoglalkozás: önmegvalósítás, esélyegyenlőség és szükségleteink...

          • Alapszükségleteink száma véges, függetlenek tértől és időtől, a túlélésünket biztosítják. A szükségleteink kielégítési stratégiái viszont végtelen számúak lehetnek, és az adott kultúrától, helytől, időtől, az egyén fejlődési/életkori szakaszától függően változnak. Ahhoz, hogy az álmainkat valóra tudjuk váltani, szükségleteink kielégítése elengedhetetlen. Hogyan látjuk magunkat 20 év múlva? Mik az álmaink? Hogyan tudnánk megvalósítani az álmainkat? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat, gyűjtöttük össze a lehetséges megoldásokat. Vajon minden gyermek álma teljesül? A leningrádi pályaudvar gyermekeiről készült dokumentumfilmet nem először néztük meg. Utcagyerekek, akik az alapvető szükségleteikért, a túlélésükért küzdenek. A "Lépj előre..." feladat során megéltük az esélyegyenlőtlenségüket. Mit érezhetnek? Mi hol tartunk éppen álmaink megvalósításában? 14 - 15 évesen már nem is olyan távoli számunkra a téma, és álmaink beteljesülése nagyrészt a saját kezünkben van! (7.CS osztály)

          • Preventív előadás: az egészség világnapja

          • Az egészséges életmód segít megakadályozni a betegségeket, a leghatékonyabb megelőzésnek tekinthető. A megelőzés fontosságáról és módjairól tartott ma prezentációval egybekötött előadást Dr. Kojš, a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal munkatársa a negyedikes és ötödikes tanulóknak.

          • Városi pedagógusnapi ünnepség

          • A pedagógusnap alkalmából városunk vezetése ismét megjutalmazta a város területén működő iskolák és óvodák pedagógusait és tevékenységük segítőit. Idén iskolánkból Göbl Melinda, alsó tagozatos és Zajdek Andrea, magyar-etika szakos pedagógus részesült kitüntetésben sokéves pedagógiai tevékenységéért és kiváló oktató-nevelői munkájáért. Szívből gratulálunk!

            Fotók: ZUŠ Moldava nad Bodvou

          • Ne hagyd, hogy a stressz irányítson!

          • Stressz nélkül nincsen élet, ezért nem a teljes megszüntetésére, hanem a hatékony kezelésére kell törekednünk. A stressz szervezetünk természetes élettani reakciója a külső – újdonságot vagy veszélyt jelentő – eseményekre. Ezek leginkább munkahelyi vagy családi életünkből fakadnak, de kiválthatják például betegségek is. A mai napon tantestületünk tagjai hatékony stresszkezelési technikákat sajátítottak el a kassai Tanácsadó és Megelőzési Központ (CPP) pszichológusai, Nagy Andrea és Demko Borbála segítségével.

          • Húsvéti kézműves foglalkozások

          • Egy ünnep attól válik különlegessé, hogy az azt megelőző időszak készülődéssel, ráhangolódással telik. A közös foglalkozások remek alkalmakat biztosítanak a beszélgetésekre, az ünnepekre való ráhangolódásra. A műhelymunka lefoglalja a gyerekeket, és az alkotás örömével az egész osztály közelebb kerülhet az elkövetkezendő ünnepkörhöz, annak talán kevésbé ismert, ma is élő hagyományaihoz.

          • Munkaóra a speciális osztályokban

          • A munkaórán a 4. C és 5. C speciális osztályok tanulói a háztartási munkákkal ismerkedtek, ezen belül a főzés, sütés alapjait gyakorolták. A diákok kérésére pizzát és gyors tejfölös csörögefánkot sütöttünk. A konyhából kiszűrődő finom illat becsalogatta egy kis kóstolóra a folyosókon sétálgató diákokat is.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje