• Környezetvédelmi nevelés a speciális osztályokban

          • A speciális osztályok harmadikosai és negyedikesei a munkára nevelés órán a természetvédelemről, a szelektív hulladékgyűjtésről és a hulladék feldolgozásáról beszélgettek. Rövid filmek segítségével összehasonlították az érintetlen természetet a szeméttel teli tájjal. Megállapították, hogy a szemét nélküli természeti táj mennyivel szebb, mint a szeméttel borított, ezért az iskolánk környékén összegyűjtötték a szemetet.

          • A sokoldalúság olimpiai jelvénye - Somorja, országos döntő

          • Iskolánk 4 tanulója hétvégén Somorján és Pozsonyban álltak rajthoz az ügyességi többpróbán. A versenyen 7 iskola 23 tanulója vett részt, köztük voltak hatodikos tanulóink, Horváth Alex, Baščúr Igor, Lakatoš Mária és Rybár Michaela. A gyerekek szép élményekkel és kitűnő sporteredményekkel tértek haza. Gratulálunk!!!

          • GYÁSZJELENTÉS

          • Mély megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy iskolánk nagyrabecsült egykori igazgatója, MÁTHÉ RÓBERT, örökre eltávozott az élők sorából. Munkássága, derűs és bölcs embersége, közösség iránti elkötelezettsége mindannyiunk számára követendő példa.

            Emlékét kegyelettel megőrizzük!

          • A nyelvek európai napja

          • Szeptember 26-án Európa nyelvi sokszínűségét ünnepeljük, emellett ez a nap a nyelvtanulás fontosságára is felhívja a figyelmet. A IV.B és IV. C osztály tanulói sok – sok érdekességet tudtak meg az Európában használt nyelvekről, majd egy versenyen mérték össze tudásukat, ahol különböző szavakat fordítottak le szlovák, angol és roma nyelvre. A legügyesebb csapat egy kis jutalomban részesült.

          • Iskolai tejnap

          • A legfontosabb kalciumforrásunk a tej, tartalmazza a nélkülözhetetlen D-vitamint, amely nagyon fontos a csontjaink egészséges növekedéséhez. Már napi fél liter tej fedezi a felnőttek és gyerekek napi kalciumszükségletének nagy részét. A tejből sokféle termék készül, többek között a vaj, sajt, túró és a jogurtok. Ezeket és még sokkal több információt tudhattak meg a gyerekek a mai nap folyamán a tejről.

          • Tantárgyközi elem napja: környezetvédelmi nevelés a felső tagozaton ☄️🌧💧💦

          • Az 5. osztályos tanulók a matematika órán „Vizes érdekességek“ címen különböző feladatokat oldottak meg, ami alatt a víz fontosságát emeltük ki. A 6. osztályok matematikai óráinak központi témáját a műanyag zacskók adták, az érdekes számítási feladatok alatt a tanulók tudatosították, hogy kevesebb nejlonzacskót kell használni, vagy teljesen elhagyni az életünkből, mivel ennek lebomlási ideje 350 év. Informatika órán az 5. és 7. osztályos tanulók rajzban illetve projektmunkában fejezhették ki, hogy mit jelent számukra a környezetvédelem.

          • Európai Mobilitási Hét

          • Az Európai Mobilitási Hét alkalmából szervezett rajzversenyen iskolánk két másodikos tanulója, Balog Angelika és Rybár Fernanda rajzai a legjobbak között szerepeltek. A Centrum voľného času CVrČek díját a központ igazgatónője adta át a lányoknak. Köszönjük az elismerést!

          • Környezetvédelmi nap a 4. évfolyamban

          • ,,Szelektíven gyűjtenek az okos emberek,

            Felnőttekkel együtt az ügyes gyerekek.

            Hulladékot gyűjteni, könnyű feladat,

            Külön kell tenni papírt, üveget, műanyagokat.

            Miért van erre szükség, megmondom te neked,

            Így tudjuk megóvni a természetet."

            A IV. A és B osztályok a Fülemüle zenekar Szelektív dalával indította a zene órán a napot. A tanítási nap központi témája a szemét válogatása, osztályozása, újrahasznosítása volt.

          • "Ismerd meg a városodat!"

          • Városunkban az Európai Mobilitási Hét következő rendezvénye az "Ismerd meg a városodat!" elnevezésű játékos vetélkedő volt, amelyen iskolánk 6.B osztályos csapata vett részt. A Szepsi Városi Művelődési Központ és a Szepsi Tücsök Szabadidőközpont szervezésében tanulóink az állomáshelyeken játékos feladatok segítségével ismerkedtek városunkkal, fedezték fel Szepsi titkait. Köszönjük a szórakoztató, mégis tanulságos délelőttöt!

          • Iskolánkban a szeptemberi hónap egyik központi témája a környezet- és az egészségvédelem

          • Iskolánkban a szeptemberi hónap egyik központi témája a környezet- és az egészségvédelem, ezért rendhagyó módon a mai délelőttöt a természetben töltöttük. Az időjárás kedvezett nekünk, így zavartalanul vizsgálódhattunk, az új ismereteket egyenesen a terepen gyűjthettük. Valamennyi tantárgyunkat környezetünk védelme, a környezettudatos magatartás gyakorlatban való alkalmazása fonta körül. Honismeret órán átismételtük mi élő, és mi élettelen a közvetlen környezetünkben. Alaposan megvizsgáltuk a növények felépítésének valamennyi részecskéjét. Értelmeztük a tájékoztató táblák jelzéseit, megegyeztünk, hogy kinttartózkodásaink során mindig betartjuk az előírt szabályokat. A dióhéjakban megbújó dióbelek tökéletes alanyai lettek a matematika óránknak. Egész, fél, negyed... Holnap a nyomai még láthatóak lesznek . Remélem, a tanultaknak is!

            V.C osztály

          • Tantárgyközi elem napja: környezetvédelmi nevelés

          • A kereszttantervi témák keretén belül a harmadik évfolyam tanulói a természetben való viselkedés alapszabályaival ismerkedtek meg. Tanulóink figyelemmel kísérték az őszi természet változásait, az állatok készülődését a télre, megfigyelték azt is, hogy a felelőtlen emberek milyen szemetet hagynak maguk után. Nagy örömmel gyűjtötték a csipkebogyót, a kökényt, a színes leveleket és virágokat. Magyar órán együtt szavalták Lászlóffy Aladár: Szeptember című versét – Utak mentén leveleket hullatnak a fák, minden ilyen levél írja: menni kell tovább... Matematikán bogyók segítségével készítettek szöveges feladatokat és a képzőművészeti órán az összegyűjtött termésekből alkottak szebbnél szebb alkotásokat. Köszönjük ősz, hogy ennyire gazdag, színes és gyönyörű vagy.

          • Szeptember 22. - Autómentes világnap

          • Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg. A Tücsök Szabadidőközpont (Centrum voľného času CVrČek) ebből az alkalomból rajzversenyt hirdetett "Szeptember 22. - Autómentes világnap" szlogennel. A felhívásra beneveztek iskolánk alsós tanulói, lerajzolták, hogy hogyan képzelik el az utcákat autók nélkül. Kíváncsian várjuk az eredményhirdetést! Íme a rajzok:

          • A BAHORKA Társulat előadása

          • Iskolánk alsós tanulói ma egy zenés előadáson vettek részt. A Bahorka Társulat "Pletykázó asszonyaiban" három asszony ült a padon és időutazásra vitte a közönséget. Zenével meséltek álmokról, századfordulós vásárosok különleges alakjairól, gyógyfüvekről, szerelmes leányokról és legényekről, táncoló kecskékről és mindenféle mulatságos dologról!

          • Rajzverseny - eredményhirdetés

          • A tavalyi tanévben meghirdetett rajzpályázatra a IV.D (idén már V.C) osztály is benevezett. A speciális iskolák kategóriájában elbírált 73 alkotásból a Hudák Martiné díjazott lett, a Hudák Kamilláét pedig kiállításra választotta a zsűri. A díjak átadására, valamint a tárlat megnyitására a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában kerül sor 2021. szeptember 24-én. Köszönjük a lehetőséget és a méltatást! Valamennyi díjazottnak szívből gratulálunk!

          • ÉRTESÍTÉS

          • 2021. szeptember 2-án (csütörtökön) újra kinyílik az iskolánk kapuja, 8.00 órakor az osztályfőnökök az iskola udvarán várják a tanulókat (eső esetén az osztályokban). Szülők nem jöhetnek be az iskola épületébe, kivéve a nulladikosok szülei, valamint azon elsősök szülei, akiknek gyermeke először jön iskolába. Az épületbe való belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés és a szájmaszk viselése.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje