• MODERN ISKOLA projekt

          • A Modern Iskola projektet a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma hirdette meg. Az iskolafenntartók 30 ezer eurós támogatást igényelhettek a minisztériumtól iskoláik belső terének korszerűsítésére.

            Iskolánk is élt ezzel a lehetőséggel, kidolgoztunk egy tervet három osztály modernizálására, illetve pihenő- és olvasósarkak kialakítására az iskola folyosóin.

            Összesen 1800 iskola pályázott a támogatásra, és iskolánk egyike lett annak a 144 iskolának, akinek sikeres lett az elbírálása és megkapjuk a kért támogatást! Íme az eredmény: a hagyományos iskolai padokat három tanteremben trapéz alakú padokra cseréltük le. Elrendezése számtalan módon variálható, megkönnyítve a tanulócsoportok kialakítását. A tanulók tanszereire tárolórekeszes szekrényt biztosítottunk, a székeket pedig rugalmas, színes, műanyag székekre cseréltük. A folyosókon pihenő- és olvasósarkakat alakítottunk ki. Elkészült a pódium is, ami érdekes színfoltja lett a folyosónak. Reméljük, tanulóink örömmel veszik birtokba és vigyáznak majd rá!

          • GYÁSZJELENTÉS

          • Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy iskolánk nyugalmazott igazgatóhelyettese, BENKŐ EDE, életének 92. évében 2021. október 20-án elhunyt. Végső búcsúztatása 2021. október 23-án (szombat) 14:00 órakor lesz a szepsi temetőben. Emlékét kegyelettel megőrizzük!

          • ŐSZI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK

          • Őszi alkotóműhellyé alakultak az 0.CD, I.B, II.A, III.D, IV.C, V.C osztályok tantermei. Különféle őszi termések és képzőművészeti technikák kombinálásával tanulóink dolgos kezei alól sorra kerültek ki a szebbnél szebb kézműves alkotások. A felső tagozatosok a technika órán alkottak.

          • A kézmosás világnapja az alsó tagozaton

          • "Mi lehet a tenyeremen?

            Szutyok, vírus, bacillus?

            Enni, inni, számhoz nyúlni

            tudom, tudom, így tilos!

            Nem látható, mégis ott van,

            tüntessük hát gyorsan el!

            Bacik ellen, vírus ellen

            van egy tippem, harcra fel!

            Két apró kéz, víz és szappan,

            ez kell hozzá, semmi más,

            eltűnik a vírus, baci

            és a szutyok, nem vitás. '

          • Október 17-e, a szegénység elleni küzdelem világnapja

          • 1992-ben történt, hogy az ENSZ világnap formájában ráirányította a figyelmet a szegénység elleni küzdelemre. A világnapnak éppen ez a célja – egyebek mellett – felszólítani a világ vezetőit arra, hogy mutassanak be konkrét terveket a szegénység felszámolására. Fontos mindannyiunknak tudatosítani, hogy a szegénységet nem magánügyként, hanem közügyként kell kezelni!

            Az alultápláltság és az éhezés nagyon nagy problémát jelent szerte a világban. Azok a gyerekek, akik éheznek, kisebbek, törékenyebbek az átlagnál, sokkal könnyebben betegednek meg fertőző betegségekben. Egy gyermek fogantatása és két éves kora között kb. ezer nap telik el. Ez az az időszak, amikor az agy és a test a leggyorsabban fejlődik, ezért ilyenkor van leginkább szüksége a jó minőségű, tápláló ételre. Ezért a cél az, hogy minél több gyerek jusson megfelelő minőségű ételhez.

            A romák alkotják Európa legnagyobb etnikai kisebbségét. Minden nemzeti, európai és nemzetközi erőfeszítés ellenére azonban sok roma a mai napig mélyszegénységben él. Ahhoz, hogy a romák életében kézzelfogható javulás következzen be, politikai akarat szükséges – bátorság és eltökéltség a cselekvéshez. .....és nem kis mértékben önakarat.

            A 8.A, 8.B és a 9.A-ban ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ. A gyerekek maguk megállapították, hogy önakarat, önbecsülés és közös tenni akarás nélkül eredmény nem várható. A diákok gondolataikat, érzéseiket papírra is vetették rajzok formájában.

          • Állásajánlat pedagógiai asszisztens munkakörre

          • A munkakörbe tartozó feladatok: a pedagógusok munkájának és a sajátos nevelési igényű tanulók segítése.

            Képzettség: legalább középfokú pedagógiai végzettség.

            Javadalmazás a pedagógus bértábla szerint.

            A jelentkezésnél benyújtandó dokumentumok: önéletrajz, végzettséget igazoló dokumentumok.

            A jelentkezéseket az alábbi e-mail címre várjuk: zsvjmmoldava@gmail.com. Érdeklődni a 055/4602284-es telefonszámon lehet.

            Pr_miesto_ped_asistent_Pop_2021_okt_18.pdf​​​​​​​


          • "Gyere, tartsd a pici sapkád, adok érett piros almát."

          • A 0.C osztály tanulói ma gyümölcsökkel és zöldségekkel ismerkedtek a tanítási órák keretén belül. Megtanulták a neveiket, csoportokba válogatták szín és nagyság szerint, összehasonlították, de ami a leglényegesebb, meg is ízlelték a zamatos terméseket.

          • Ragadozó madár-bemutató

          • Ma reggel iskolánk vendége volt a Sokoliari majstra Vagana egyesület, akik igazi ragadozó madarakkal érkeztek a harmadikos tanulók közé. Hubert, a szirti sas, Vojto, az afrikai uhu, egy gyöngybagoly és egy tarkavércse tették színessé és élménygazdaggá a mai rendhagyó, interaktív természetismeret órát. A gyerekek róka- és vidraprémet simogattak, megtudták, hogy miért vastagabb a tűlevelű fák kérge, mint a lomblevelűké. Arra is fény derült, hogy a szarvasok mire használják az agancsaikat. Köszönjük az élménydús bemutatót!

            Super predstavenie, náučné, zábavné a krásny vtáci! Ďakujeme Sokoliari majstra Vagana!

          • Az állatok világnapja a harmadikos speciális osztályban

          • Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját. Az ünnep alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. A célja az, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. Ebből az alkalomból átismételtük, hogy melyek a házi- és a vadon élő állatok. Egy rövidfilm segítségével megtudtuk, melyik kontinensen milyen állatok élnek. Megérinthettük a róka, a borz szőrméjét és az őz agancsát is. Interaktív foglalkozásokon keresztül párosítottuk az állatokat a lábnyomaikkal. Végül levélből készítettünk és ragasztottunk állatokat. Állati jó nap volt!!!

          • Tűzriadó-próba és célirányos gyakorlat

          • Kihasználva az októberi napsütést ma reggel tűzriadó-próbát tartottunk az iskolában, amely során a tanulók és az alkalmazottak azt gyakorolták, hogyan viselkedjenek tűzriadó esetén és hogyan kell az iskolát megfelelően kiüríteni. Utána a felső tagozatosaink célirányos gyakorlaton vettek részt. Ez a gyakorlat magába foglalja pl. az elsősegélynyújtás, a lakosságvédelem és a katasztrófák elleni védelem alapjainak ismeretét, tájékozódási gyakorlatokat, tűzvédelmi gyakorlatokat.

          • Tanulóink drogfüggőséggel kapcsolatos prevenciós előadáson vettek részt

          • Tanulóink drogfüggőséggel kapcsolatos prevenciós előadáson vettek részt, amelyen nemcsak az alkohol, dohányzás és kemény drogok voltak a fókuszban, de szóba kerültek az energiaitalok, számítógépes játékok, okostelefonok okozta függőségek is. Az előadások elsődleges célja az volt, hogy a fiatalok tudatosítsák:

            "Az egészségkárosítás minden esetben túl nagy ár a jókedvért!"

          • EMH 2021 - „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében”

          • Az Európai Mobilitási Hét alkalmából iskolánk harmadikos és negyedikes tanulói is szenteltek egy napot ennek a fontos kezdeményezésnek. Felfrissítették tudásukat a biztonságos közlekedésről, valamint a koordinátorok nagy hangsúlyt fektettek a gyalogos közlekedésre. Átismételték, hogy hol közlekedhetnek a gyalogosok, ha nincs járda, a lakott területen kívüli gyalogos közlekedés tudnivalóit, valamint szemléltetve voltak a közúti jelzőtáblák, amelyek a gyalogosoknak nyújtanak információt. A gyerekeknél nagy sikert ért el a kerékpárpálya, ahol kipróbálhatták a kerékpározást, valamint rollereztek is.

          • Modern Iskola projekt

          • A Modern Iskola projektet a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és

            Sportminisztériuma hirdette meg.  Az iskolafenntartók 30 ezer eurós támogatást
            igényelhetnek a minisztériumtól iskoláik belső terének korszerűsítésére.  Ez magában
            foglalja a tantermek korszerűsítését, a tantermekben pihenőhelyek kialakítását vagy a közös
            helyiségek korszerűsítését.
            Iskolánk is élt ezzel a lehetőséggel, kidolgoztunk egy tervet három osztály modernizálására,
            illetve pihenő- és olvasósarkak kialakítására az iskola folyosóin..
            Összesen 1800 iskola pályázott a támogatásra, és iskolánk egyike lett annak a 144
            iskolának, akinek sikeres lett az elbírálása és megkapjuk a kért támogatást! Jelenleg a
            projekt megvalósításával vagyunk elfoglalva, de október végén jelentkezünk
            a megvalósításról szóló beszámolóval és fotókkal.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje