• Itt a farsang, áll a bál!

          • Az 1.C tanulói a farsangi szokásokkal, hagyományokkal ismerkedtek meg. Megtudták, hol vannak a leghíresebb karneválok, mikor van húshagyó kedd és torkos csütörtök, milyen időjóslások vannak egyes farsangi napokra, a fánk miért farsangi és miért ilyenkor van ideje a mókázásnak, mulatozásnak. A rövid ráhangolódás után egyszerre csak eltűntek a gyerekek és helyettük tele lett az osztály királylányokkal, tavasztündérrel, harcosokkal, akikkel együtt táncolt az esőfelhő és az indián.

          • Január 28. – A személyes adatok védelmének napja Európában

          • Az Európai Tanács kezdeményezésére 2007 óta minden év január 28-a az adatvédelem nemzetközi napja. Az adatvédelem napjának fő célja, hogy az emberek jobban megértsék a személyes adataik gyűjtésére és felhasználására vonatkozó szabályokat, valamint azt, hogy miért van szükség ezekre az adatokra és milyen jogaik vannak a védelmük érdekében. Erről és még sok másról a IV.B osztály tanulói egy interaktív előadáson szereztek tudomást.

          • Téltemetés az V.C osztályban

          • (hosszútávú regionális projekt)Ugyan körülöttünk még javában tombol a tél, vízkereszttől már a farsang időszakát éljük. A majdcsak két hónapot átölelő ünnepkör bővelkedik népi hagyományokban, így idén egy hosszútávú projekt keretében ismerkedünk őseink örökségeivel. Ahhoz, hogy megértsük kultúránként, régiókként miért is változóak, eltérőek a népi hagyományok, első lépésként egy világkörüli utazást tettünk. Igazán súlyos batyuval érkeztünk meg újra tantermünkbe, hogy gondolatfelhőbe csomagoljuk teli batyunkat, és első állomásként nekivágjunk a mohácsi busók felfedezéséhez. Tél- és törökűzés, téltemetés, télbúcsúztató - tavaszköszöntő, sokácok, jankelék, a tűz ereje, termékenységvarázslás, birkabőrcsuklyás álarcok, buzogány...A busókat már nem felejtjük!Következő állomásunk a kiszézés, villőzés lesz.

          • Értesítjük iskolánk 2.C. osztályos tanulóit és a szülőket

          • Értesítjük iskolánk 2.C. osztályos tanulóit és a szülőket, hogy a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal döntése alapján 2022. január 21-től január 29-ig a 2.C. osztály tanulói karanténban lesznek egy tanuló COVID pozitivitása miatt. Kérjük a szülőket, ha gyermekükön észlelik a koronavírus tüneteit (láz, köhögés, nátha), azonnal lépjenek kapcsolatba a gyermekorvossal. A karantén alatt a gyerekeknek otthon kell lenniük, nem találkozhatnak senkivel a családtagokon kívül!A tanulók ez idő alatt távoktatásban vesznek részt.A 2.C tanulói számára 2022. január 31-én, hérfőn folytatódik az iskolai tanítás.

          • A rend őrei az iskolában

          • Ma iskolánkba látogatott az állami rendőrség két munkatársa. Még mielőtt megijednénk, nem nyomozni vagy letartóztatni jöttek, hanem segíteni. Büntetőjogi kérdésekkel kapcsolatos előadást tartottak a nyolcadikos és kilencedikes diákok részére. Hangsúlyozták, hogy minden ember felelős a tetteiért, sőt a 14 év felettiek, tehát a jelenlévők ellen büntető eljárás indulhat törvénysértés esetében. A rendőrök óvva intették a tanulókat, az életbe úgy lépjenek, hogy a bűnügyi nyilvántartójuk tiszta maradjon. Természetesen a tanulás fontosságáról, és az iskolában való fegyelmezett viselkedésről is szó esett.

          • Folytatjuk az Együtt okosabban/Spolu múdrejší projektet

          • Az előző iskolai évben bekapcsolódtunk az oktatási minisztérium által meghirdetett „Együtt okosabban” fejlesztési projektbe. Az idén újra megpályáztuk és örömmel jelentjük, hogy 2022. február 1-től folytatódnak a felzárkóztató foglalkozások.

            A projekt célja az, hogy támogassa azon iskolák tanulóinak korrepetálását, akik a távoktatás alatt nem tudtak bekapcsolódni a tanításba, valamint szociális helyzetük és képességeik miatt nem tudnak érdemben haladni az osztálytársaikkal.

            A projektben 19 pedagógus vesz részt, 15 az alsó, 4 a felső tagozaton. A tanulók igényei és képességei szerint 3-5 fős csoportokban folyik majd a korrepetálás a délutáni órákban, ez összesen 100 tanulót érint.

            A projekt a SzK helyreállítási és rugalmassági tervéből (Plán obnovy a odolnosti SR) valósul meg. https://www.minedu.sk/data/att/21734.pdf

          • Állásajánlat PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS munkakörre

          • 2022. február 1-től 2 szabad asszisztensi állás vár betöltésre.

            A munkakörbe tartozó feladatok: a pedagógusok munkájának és a sajátos nevelési igényű tanulók segítése a tanulásban. Képzettség: legalább középfokú pedagógiai végzettség. Javadalmazás a pedagógus bértábla szerint. A jelentkezésnél benyújtandó dokumentumok: önéletrajz, végzettséget igazoló dokumentumok,  feddhetetlenségi nyilatkozat. A jelentkezéseket levélben (ZŠ s vyuč.jaz.maď. - Alapiskola, ČSA 15, 045 01 Moldava nad Bodvou) vagy az alábbi e-mail címre várjuk január 24-ig : zsvjmmoldava@gmail.com. Érdeklődni a 0902 936555 telefonszámon lehet

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje