• Iskolai étkezdénket szépítettük

          • Ebben a esztétikus környezetben még az ebéd is ízletesebb! Viszont kevés tanulónk veszi igénybe ezt a szolgáltatást: a tanulók száma 493, márciusban 117, áprilisban pedig csak 40 gyerek jár ebédre.Aranka Konkoly, köszönjük szépen a díszítést!

          • ADÓ 2%

          • Ha szívesen támogatná az iskolánkban folyó oktató-nevelő tevékenységet, tanulóink szabadidős foglalkozásait, megteheti adója 2% -ának a felajánlásával a Szepsi Alapiskola mellett működő Szülői Szövetség részére.

            Támogatásukat köszönjük!

            A szükséges nyomtatvány ide kattintva letölthető

        • ‼️Ismét rendkívüli tanítási szünet‼️
          • ‼️Ismét rendkívüli tanítási szünet‼️

          • A tanuló körében elterjedt fertőző megbetegedések (sárgaság, influenza) magas számú előfordulása miatt a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal ismételt ajánlásával és az iskola fenntartójának beleegyezésével az iskola igazgatója rendkívüli tanítási szünetet rendel el április 4-5-re, azaz keddre és szerdára. Találkozunk a húsvéti szünet után, április 12-én, szerdán.

             

          • Húsvétra készülünk

          • Húsvétra gondolva nagyon sok minden eszünkbe jut. A tavasz, a feltámadás, a barka, a húsvéti szünet, a 40 napos böjt vége, a finom sonka és a kalács, a piros tojás, a locsolók. Ünnep ez a javából, amire minden évben, talán már január óta készülünk. Számon tartjuk az időpontját, tervezgetjük a programokat. A negyedik A és B osztályokban a húsvéti díszítéssel foglalkoztunk. Elkészítettük a fűzfaágakból font ajtódíszeket, tojásokat, de még tyúkanyót is megformáltuk, nektek pedig ezt kívánjuk:

            „Kamrátokba finomat, házatokba békét,

            a szívetekbe a szeretet áldott csendességét,

            a tervhez szerencsét, a munkához kedvet,

            minden földi jót és egészséget Nektek!

            Áldott húsvéti ünnepeket!”

          • „Április 1. – A madarak nemzetközi napja”

          • A mai napon iskolánkban a madarak napjáról emlékeztünk meg, melynek kapcsán igyekeztünk tanulóink figyelmét még jobban felhívni a természetvédelem fontosságára. A II.B és III.A osztályos tanulók a jeles naphoz kapcsolódóan dokumentumfilmet néztek, rajzoltak, ragasztottak, játszottak, környezetünkben élő madarakkal ismerkedtek meg. Védjük, óvjuk madarainkat!

          • Városi pedagógusnap

          • Comenius, „a nemzetek tanítója” születésnapján, március 28-án a pedagógusokat köszöntjük. Ennek jegyében hagyománnyá vált, hogy a városunkban működő oktatási intézmények pedagógusai kitüntetésben részesülnek. Oktató-nevelői munkásságukért az idén iskolánkból Elek Erika és Vitéz Király Erika pedagógusok vehették át a kitüntetést városunk polgármesterétől.

            Mindkét kolléga alapvető jellemzői a hivatástudat, gyermek- és szakmaszeretet, következetesség, lelkiismeretesség, igényesség, pontosság, közösségért való felelősség. Olyan pedagógusok, akitől a jövő nemzedék tanulhat, akit példaként követhet. Gratulálunk az elismeréshez!

          • Aktualizációs képzés

          • Amíg a tanulóink gyógyulnak, mi tanulunk.

            1. Comenia Script - az alternatív írásmód, előadó: Nagy Ildikó igazgatóhelyettes

            2. A speciális oktatást és nevelést igénylő tanulókkal való foglalkozás sajátosságai, előadó: Papp Andrea, speciális pedagógus

          • "Az olvasás, ha élvezetet okoz, segít élni. Átélni és túlélni is."

          • A könyv hónapja alkalmából olvasósarkat alakítottunk ki az 1.C-ben, így a gyermekek szabadidejükben érdeklődésük szerint bármikor belelapozhatnak a meséskönyvekbe. Elolvastuk közösen a Hét kecskegida című mesét. A közös olvasás után összefoglaltuk a mese tartalmát, majd saját mesekönyvet készítettünk. Hogy ezután könnyebb legyen a könyvben való tájékozódás, könyvjelzőket készítettünk.

          • Tantárgyközi elem napja – Családi életre nevelés az 5. osztályokban

          • A fiatalokat iskolán kívül sokféle hatás ér, főleg abban a közegben, amelyben tanulóink nagyobbik része él. Hogy harmonikus családi életet tudjanak maguknak teremteni, ebben támogatnunk kell őket. Erre az egyik lehetséges megoldás a családi életre nevelés az

            iskolában. A téma izgalmas a gyermekek számára és olyan kérdésekre is választ kaphatnak, amelyekre otthon talán nem mernek rákérdezni. A pedagógus számára is értékes információk

            kerülnek a felszínre a gyermekről és érthetőbbé válnak különböző viselkedési mintázatok.

            A 6.A osztály néhány tanulója meglepetéssel szolgált ötödikeseinknek. Zelk Zoltán: Este jó megzenésített versével, illetve Csorba Piroska: Mesélj rólam című versével kedveskedtek. Ezt követően a családdal kapcsolatos kérdések megbeszélésére került sor. Beszélgetésünk záró részében családfákat rajzoltunk, melyekből egy kis kiállítást is készítettünk.

          • Rendkívüli tanítási szünet

          • A tanuló körében elterjedt fertőző megbetegedések (sárgaság, influenza) magas számú előfordulása miatt a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlásával és az iskola fenntartójának beleegyezésével az iskola igazgatója rendkívüli tanítási szünetet rendel el 2023. március 27-től március 31-ig.  3_oznamenie_riad_volno_27_31_3_2023.pdf

          • Pénzügyi ismeretek: Családi költségvetés

          • A 4.A és 4.B osztály tanulói a mai napon egy újabb pénzügyi fogalommal ismerkedtek meg, mégpedig a családi költségvetés fogalmával. A mindennapi életből vett konkrét példákkal próbáltuk

            megközelíteni és körbejárni a témát. A gyerekek érdeklődve figyelték a prezentációt és aktívan bekapcsolódtak a beszélgetésbe. Elmondtuk, hogy mennyire fontos tudatosan és megfontoltan kezelni a család pénzügyeit, valamint milyen veszélyeket rejt a felelőtlen és meggondolatlan költekezés.

          • "Víz!

          • Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy." (Antoine de Saint-Exupéry)

          • A víz az élet lételeme - a víz világnapján

          • A víz elengedhetetlen az emberi élet számára, ezért meg kell ismernünk tudatos használatát, takarékos felhasználását. A víz világnapjának az a célja, hogy felhívja mindenki figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét. Iskolánk III. A osztályos tanulói e nap alkalmából a víz jelentőségéről, élettani hatásáról, védelmének fontosságáról tanultak, majd ismereteiket összegyűjtve lapbookot készítettek. Meséken, történeteken keresztül megtanulták a víz körforgását, ismeretterjesztő filmeket néztek a környezetszennyezésről, a vizek védelmének fontosságáról, víztakarékosságról. Ötleteket kaptak, hogy mit tudnak tenni azért, hogy a mi vízkészletünk sokáig tiszta, életadó maradjon.

          • Március 21. - az erdők világnapja

          • 2013 óta minden éven március 21-én ünnepeljük az erdők világnapját. Erdők és fák nélkül nem élhetünk, nélkülük nem lesz elég élelmünk. Az erdő a Föld tüdeje – oxigént termel, árnyat ad, párologtatással hűti a Föld felszínét, az egészséges vízkörforgás egyik kulcsszereplője. A szárazföldi állat- és növényfajok több mint 80%-ának adnak otthont. A IV.D speciális osztály tanulói úgy emlékeztek meg az erdők napjáról, hogy a az iskola mögötti erdőrészt kitisztították a szeméttől.

          • "Az ember ott a legboldogabb, ahol legközelebb él a szeretethez." (Müller Péter)

          • Ma van a boldogság világnapja. Egy érzés, aminek a hiánya legalább annyira betegít, mint bármilyen más kór. Ezért is fontos odafigyelnünk önmagunkra, egymásra, és társas kapcsolataink ápolására. A mai délelőtt folyamán közösen foglaltuk össze mindazt, amit már mi is megtapasztaltunk a boldogságról. Mikor éljük meg, mivel tudunk örömet szerezni magunknak és másoknak. Mi történik akkor, amikor éppen úgy érezzük, hogy nem vagyunk boldogok... Hogyan tudunk ezen segíteni? Milyen színek, szavak, dallamok társulnak az említett fogalmakhoz. Amíg készültek gondolattérképeink, Gyökössy Endre: Boldogmondásait olvasgattunk. Ahhoz, hogy a református lelkész gondolatait mindnyájan megértsük, még gyakran vissza kell majd térnünk a témához. A mai délelőttöt viszont BOLDOGAN megismételjük !

            (6.C osztály)

          • Ki ismeri fel a legtöbb mesét?

          • Harmadikos és negyedikes tanulóink Meseországot barangolták be. A nagy mese – kvíz kérdései nem jelentettek nehézséget egyik csoport számára sem, bebizonyították, hogy jártasak a legismertebb mesék birodalmában. A versenyt bábozással, zenés dramatizálással tettük még színesebbé. A győztes csapat tagjai könyvjutalomban részesültek.

          • Preventív előadás

          • Mivel városunkban három hete hepatitis A járvány ütötte fel a fejét és ebben néhány tanulónk családja is érintett, a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) két munkatársa előadást tartott tanulóinknak a betegségről. Elmondták, melyek a betegség tünetei, milyen hosszú a lappangási idő, hogyan kerülhető el a betegség, hogyan kell védekezni ellene.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje