• Nárciszok napja - az együttérzés és a remény jelképe

          • Április 11-e már 1997 óta nálunk is a daganatos betegekkel való együttérzés napja. Iskolánk tanulói és alkalmazottai ezen a napon apró sárga nárciszokat tűztek a ruhájukra és kisebb-nagyobb pénzadománnyal támogatták a daganatos betegek gyógyulását. Ezzel a cselekedettel fejezzük ki együttérzésünket a betegek iránt, hogy érezzék, nincsenek egyedül a bajban. Az összegyűjtött pénzösszeggel a kassai gyermekonkológiai központot támogatjuk.

          • A Föld napja az 2. évfolyamban🌍

          • A 2. évfolyam tanulói a Föld napja alkalmából hulladékot gyűjtöttek az iskola környékén, prezentációt ill. mesét néztek, kvíz feladatokat és többféle feladatlapot oldottak meg. Ezekkel a tevékenységekkel felhívták a figyelmet a Földünk megóvásának fontosságára.

          • A Föld napja az I.A-ban és 0.B-ben 🌍

          • Otthonunk ez a nagy labda,

            éljünk hát békében rajta.

            Csodálatos ez a bolygó,

            nyílik rajta napraforgó,

            dalol madár, röppen lepke,

            integet a jegesmedve.

            Tavak, hegyek, erdők, kertek,

            Drága Föld, én úgy szeretlek!

          • A Föld napján a IV.D-ben 🌏

          • „Aki szereti a szépet, az életet szereti. Aki gyermekkorában megtanult látni…az sok-sok év múlva, ha rosszkedvűen vagy bánattal sújtottan jár az úton, meglátja a zöld fűben a sárga kankalin ragyogását, vagy a fecske röptének eleganciáját. És máris szebbnek látja a világot!” (Hermann Alice)

            Meddig bírjuk levegő, víz, étel nélkül? Mit lélegzünk be, és miért fontosak a növények, a fák az életünkben? Hallottál már a faiskolákról? Miért hangzik el napjainkban oly gyakran, hogy minden kivágott fa helyébe ültessünk egy új fát? A válaszok keresésében oktatóvideók, lexikonok, munkalapok segítettek minket. Sok mindent tudtunk már, ma felidéztük és összegeztük eddigi ismereteinket. Miért is fontos megőriznünk, óvnunk a körülöttünk lévő világot? Hogy életben maradhassunk, és még sokáig csodálhassuk a minket körülvevő természet szépségeit. Ugye milyen gyönyörű? Ha nem hiszed, gyere, nézd meg te is a faliújságunkat!

          • A Föld napja a VIII.B-ben 🌏

          • „A Föld mindössze porszem a világegyetemben. Ám egy nagyon értékes porszem, és egyelőre az egyetlen otthonunk.“

            (Neil de Grasse Tyson)

            Évről évre fontosabbnak tartjuk, hogy bolygónk, a Föld még sokáig élhető legyen. A VIII.B osztályban a mai órák a természetvédelemről szóltak: hogyan vigyázzuk és védjük a vizeinket, erdeinket és a körülöttünk lévő természetet. Ezt követte egy séta a közeli erdőben, ahol összegyűjtöttük az hulladékot. Sajnos öt szemeteszsákot sikerült megtöltenünk szeméttel. Végül készítettünk a Föld tiszteletére egy színes plakátot, ami a bolygónk tisztaságát és fontosságat jelképezi.

          • Iskolánban 2021. március 22-én indult a jelenléti oktatás. A képek a reggeli belépést illusztrálják, ma 22. alkalommal.

            • A kapuban ellenőrizzük a szülők és felső tagozatos gyerekek negatív tesztjét.
            • Majd a kézfertőtlenítés következik.
            • Az iskolaudvaron a szülők aláírják az előre kitöltött becsületbeli nyilatkozatot, a pedagógusok beírják a tesztelés dátumát, majd a szülő elhagyja az iskola területét.

            Ha mindez megtörtént, a tanulók a pedagógusok és az asszisztensek kíséretében az osztálytermekbe vonulnak. Kezdődhet a tanítás.

            Fotók: TV Moldava/Szepsi TV

          • Értesítjük iskolánk tanulóit és szüleiket, hogy április 19-étől a jelenléti oktatás intézményünkben a következőképpen alakul:

            • 0-4. évfolyam + speciális osztályok - naponta, órarend szerint
            • 5-7. évfolyam - 5 tanuló + 1 tanár csoportban az eddig megszokott módon 
            • 8-9. évfolyam - naponta, órarend szerint

            Az iskolába járáshoz továbbra is 7 napnál nem régebbi negatív teszteredmény bemutatásra van szüksége a 0-4-es gyerekek szüleinek, a felső tagozatos gyerekeknek és szüleiknek, valamint az iskola alkalmazottainak is.Ha a szülő és a felső tagozatos tanuló nem tud negatív teszteredményt felmutatni, vagy a kivételről szóló igazolást, a gyermek nem vehet részt az iskolában folyó tanításon. Ebben az esetben:a) A tanuló igazoltan hiányzik.b) A szülőnek kötelessége biztosítani gyermeke oktatását az osztályfőnök által eljuttatott feladatlapok megoldásával. Ha öt nap után nem juttatja vissza a megoldott feladatlapokat, a tanulót igazolatlan hiányzóként fogjuk feltüntetni és jelentjük a felsőbb szerveknél.c) Ha a tanuló több mint 15 tanítási napon nem vesz részt az iskolai oktatáson, és nem teljesíti a b) pontban leírtakat, a kihagyott tananyagból bizottsági vizsgát kell tennie.Ha a tanuló beteg, vagy karanténban van, a szülő három napon belül köteles eljuttatni az erről szóló igazolást az osztályfőnöknek.A 2021. április 19-étől érvényes minisztériumi határozat: https://www.minedu.sk/data/att/19280.pdf?fbclid=IwAR1AveG9eeX0QACGqsg7wnCBbt69Q5pXEyCDJm52MF7XiJw2LEZrmBEHlRs

          • ENGEDD, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

          • Az iskolaügyi minisztérium ”Együtt okosabban - Spolu múdrejší“ fejlesztési projektfelhívásába iskolánk is bekapcsolódott. A közel 500 jelentkező iskolából 132 iskola kapott támogatást, köztük a mi intézményünk is. A projekt lényege: segíteni azokat a tanulókat a felzárkóztatásban, akik szociális és hátrányos körülményeik miatt nem tudtak bekapcsolódni vagy csak részben vettek részt a távoktatásban. Ma elkezdődött a korrepetálás, hetente háromszor, tanítás után a tanulók kis létszámú csoportjaival 20 pedagógus foglalkozik, pótolja a gyerekek lemaradását a fő tantárgyakból. A projekt június végéig tart.A szülőket kérjük az együttműködésre, támogassák gyerekeik felzárkóztatását!

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje