• XIV. HARMOS KÁROLY ORSZÁGOS KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT 2021

          • A III. B osztály tanulói Nemes Nagy Ágnes: Ki ette meg a málnát c. versének illusztrálásával neveztek be a versenybe.

            "Nagymosást tart medve néni

            Két kisfia kérve kéri:

            Míg te mosol, licsi-locs,

            málnát szed két kicsi bocs.

            Málnát szednek, ha találnak,

            kis húguknak, Márikának."

            Kíváncsian várjuk az eredményhirdetést.

          • Pszichológiai témájú továbbképzés

          • Hogyan kezeljük az osztályban kialakult konfliktusokat és a stresszhelyzeteket? Mit rejt a burnout-szindróma kifejezés? Hogyan fejezzük ki és ismerjük fel érzelmeinket? Hogyan tudom felismerni a másik ember igényeit? A konstruktív problémamegoldás első lépése, hogy megfogalmazzuk, mi is a baj. És egyáltalán nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük. Hiszen vannak olyan megoldási módok, amelyek nagyobb eséllyel rontják a helyzetet, és olyanok, amelyek nagyobb eséllyel segítenek a megoldásban. Ezekre a témákra kerestük közösen a választ, a megoldásokat a mai továbbképzésen, amelyet a dunaszerdahelyi FEMIT polgári társulás biztosított számunkra Ujpál Emőke szakpszichológus és Harangozó Ferenc szociálpedagógus személyében. A képzés a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének támogatásával valósult meg. Köszönjük szépen!

          • A madarak és fák napja

          • A természet óriási jelentőséggel bír a roma kultúrában. A madár mint szimbólum megjelenik eredetmondájukban is, számos képzőművészeti alkotás, irodalmi mű központi témája. Kevés is lett számunkra egy nap a témára, a "madarak és fák napját" valamennyi tantárgyunkba beleszőttük. Elővettük Gyakorlófüzetünket, és a magyar óráinkon megismerkedtünk Rostás Farkas György: Madarakból lettünk című eredetmondájával. Honismereten a körülöttünk élő madarakat és fákat tanulmányoztuk, gyönyörű iskolaudvarunk ebben tökéletes helyszínt biztosított számunkra. Munkára nevelésen ha fát nem is, de virágot ültettünk. Felidéztük a számunkra jól ismert madarakról és fákról szóló szlovák nyelvű dalocskákat, és közös emlékként elkészítettük festményeinket, hogy ne feledjük: "egyszer visszaváltozhatunk még valamennyien madarakká". (IV.D osztály)

          • FONTOS KÖZLEMÉNY

          • 2021. május 3-tól a szülőknek és a felső tagozatos tanulóknak nem kell COVID tesztelésre menniük, negatív teszteredmény bemutatása nélkül jöhetnek a gyerekek iskolába. Viszont hétfőn reggel minden szülőnek alá kell írnia egy igazolást, hogy a tanuló nem beteg, a családban nincs fertőző betegség. Ezért kérünk mindenkit, hogy hétfőn reggel kísérjék el gyermeküket az iskolába. Ezt a nyilatkozatot újból akkor kell majd aláírni, ha a gyerek több mint 3 napot hiányzik az iskolából (beleértve a szombatot, vasárnapot is). Kérjük a szülők felelősségteljes hozzáállását! Betegen ne küldjék a gyereket iskolába! Vigyázzunk magunkra és egymásra!

          • "KÖSZÖNÖM,

          • mit elmondani sem lehet!

            Teljes szívemből szeretlek!

            Örülök, hogy én vagyok a gyermeked."

            Ezzel az üzenettel készítették és vitték haza a mai napon a másodikos tanulók ajándékaikat. A járványhelyzet miatt csak családi körben szavalják és énekelik el a megtanult verseket és dalocskákat. Nagyon hiányoznak a szülőkkel való személyes találkozások, ahol meghitt körülmények között közösen köszönthetnénk fel az édesanyákat és a nagymamákat. Reméljük, az enyhítések majd erre is lehetőséget adnak.

          • Anyák napi meglepetés 🥰

          • Az édesanyák és nagymamák semmi másnak nem örülnek jobban, mint amikor a gyermekük, unokájuk saját készítésű ajándékkal kedveskedik nekik anyák napján. A 0. A, 0. B és a I. A osztályos tanulók már alig várják, hogy vasárnap a különleges ajándékkaikkal meglephessék őket.

          • Rendhagyó anyák napja a IV.D-ben

          • Az utóbbi időben rengeteg rendhagyó dolog történt az életünkben. Nyitott iskolánk, ahová eddig a szülők is belátogathattak közös rendezvényeinkre a vírusveszély miatt bezárta kapuit. Ez a szokatlan helyzet, új kihívásokat teremt. Hogyan ünnepeljük meg az Anyák napját anyukáink, nagymamáink nélkül? Hogyan tudnánk őket mégis a tantermeinkbe varázsolni? Nekünk sikerült! Ceruzát, ecsetet ragadtunk, és becsempésztük őket piciny osztályunkba. Május első vasárnapjától már minden nap velünk maradnak. Figyelnek minket amikor tanulunk, a szünetben huncutkodunk, amikor szomorkodunk, vagy éppen alkotunk. Talán azt is megleshették már, amikor éppen a nekik szánt meglepi medálokat készítgettük nagy-nagy szeretettel.

          • Föld napja a VI.C-ben és a III.AB-ben 🌍🌏🌍

          • Ezen a napon a 6. C osztályos tanulók figyelme a környezetszennyezésre irányult. Megbeszéltük, hogy a tudatos vásárlással, a kevesebb műanyag csomagolással, saját textil bevásárlótáska használatával magunk is sokat tehetünk környezetünk védelme érdekében. A több hónapon át begyűjtött

            műanyag flakonok fedeleiből motiváló képeket, szavakat raktunk ki.

            A III.AB osztály tanulói kedvenc túraösvényüket tisztították meg a szeméttől.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje