• Iskolai mentálhigiéné - Beszéljünk tanulóinkkal a háborúról!

          • A tavaszi szünet utáni első napon a reggeli körben a háború kitöréséből adódó félelmeinkről beszélgettünk. A gyerekek sok információt (gyakran téveseket, álhíreket) hallanak a felnőttektől, a médiákból, a közösségi hálókról. Elmondásuk szerint otthon nincs lehetőségük szorongásaikat megosztani, enyhíteni a szüleikkel. Megegyeztünk, hogy a tanítás kezdetén a reggeli körben naponta megbeszéljünk, kibeszéljünk mindazt, ami aggasztja őket. Ebből született az ötlet a legújabb alkotásainkhoz: "A Föld virágokban nevet".- Mi mikor nevetünk?- Mitől érezhetnénk jobban magunkat? Mi jut eszetekbe amitől jobb kedvre derülhetnénk? Mit szerettek otthon délutánonként csinálni? Összegyűjtöttük együtt az ötleteinket, és megfestettük. Ezek az alkotások felejthetetlenek maradnak számunkra!

          • Kereszttantervi elem napja/hete – Pénzügyi ismeretek

          • Az életben való eligazodáshoz nélkülözhetetlen a megfelelő pénzügyi tudás. Akár a számlák kifizetése, akár a pénz beosztása, megtakarítása terén. Érdemes minél előbb elkezdeni és bevezetni a kisdiákokat a pénzhasználat világába, valamint tudatni velük, hogy „A pénz nem a fán terem”. A speciális osztályok diákjai (III.D, IV.C) a hét folyamán különböző játékok, szerepjátékok, feladatlapok, valamint ismeretterjesztő filmek segítségével bővíthették tudásukat.

          • „Semmi sem ingerli annyira kalandra az embert, mint az, ha lapos a pénztárcája.“

          • Viktor Hugó idézettel indítottuk a mai tantárgyközi kapcsolatok napját. A lapos pénztárca ellenére sikerült bevásárolnunk. Az újrahasznosítás címszava alatt pedig díszdobozokat, virágcserepeket készítettünk. Megtanultuk, hogyan lehet dugványozással muskátlit ültetni és a húsvétra gondolva búzát is vetettünk. A lapos kövecskékből húsvéti nyuszikat festettünk. A nap végére pedig a 3. A, B, C osztályokban megtaláltuk a szegénység elleni gyógyírt a következő idézetben összefoglalva: „Kíváncsi vagy hogy lehet küzdeni a szegénység ellen? Dolgozni kell.“ Jessika Park

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje