• Atlátikai négytusa

          • Június 9-án rendezték meg az 5.-7. lányok és fiúk atlétikai négytusa versenyét a mecenzéfi Grundschule Alapiskolában, ahol 60 m futasban, krikettdobásban, távolugrásban és 600 ill.1000 m futásban versenyeztek a tanulók. Iskolánkat 7 fiú és 3 lány képviselte, akik közül Lakatos Marika és Horváth Alex kiemelkedő 2. helyezést értek el. Gratulálunk a kiváló sporteredményhez!

          • Kirándulás a Szádelői-völgyben

          • Kirándulás a Szádelői-völgyben, a Gömör-Tornai-karszt egyik gyöngyszemében

            Iskolánk speciális osztályainak tanulói évvégi kirándulásként a szurdokvölgybe látogattak. Átlépve a Mennyei-kaput, a három kilométeres tanösvényen a gyermekek előtt sorra tárulkoztak fel helyi grand canyonunk titkai. A turistaházban töltött rövid pihenő után, hazafelé már könnyebben ment a túraút. Élményből jutott bőven, a gyerkőknek még sokáig lesz miről beszélgetniük!

            Köszönjük szépen iskolánk fenntartójának az autóbusz biztosítását!

          • Természeti iskola 2022

          • A harmadik évfolyam tanulói 2022. május 30. és június 3. között természeti iskolában voltak Kokava Línián. Az idő nagyszerű, az ellátás, szállás, étkezés tökéletes volt. A gyerekek a hosszú

            utazást is aránylag jól bírták. Ottlétünk alatt lehetőségünk nyílt Lajoska és Vazul meglovaglására is. Elsajátítottuk a szövés alapjait és a kötélfonás fortélyait. Mindenki elkészítette saját szőtt karkötőjét (az ügyesebbek többet is) és mindenki megfonhatta a saját ugrálókötelét. A természeti iskola turisztikai részét kezdetben nyafogás kísérte, de a hét végére szó nélkül, megedződve teljesítettük a távokat. A nap legnehezebb része az este volt. Hiányzott a család, nem volt ott „anya” . Egyik este, sötétedés után bátorságpróbán vettünk részt. Kisétáltunk a közeli erdőbe medvelesre . A medvének esélye sem volt minket megtámadni, mert a bátor gyerekeink az első morgás után rávetették magukat a bokorban rejtőző "medvékre". A medvéket alakítók még nem találkoztak ilyen bátor gyerekekkel . Gita néninek , az „orvos néninek” , ahogy a gyerekek szólították, szerencsére nem sok dolga akadt. Köszönjük a munkáját. A szülőknek is köszönjük az együttműködést.

            Elek Erika és Göbl Mónika osztályfőnökök

          • Tantárgyközi elem napja - egészséges életmód

          • A tantárgyi kapcsolatok keretében az 5.B, 6.B és 7.C osztályos tanulókkal az egészséges életmód alapelveire fókuszáltunk a rajz és a technika órákon. Megbeszéltuk az egészségtelen életmód pozitív és negatív következményeit is. A 7. C osztályos tanulók táplálkozási piramist készítettek, a többiek pedig lerajzolták, mit tehetnek egészségük megőrzése érdekében.

          • Gyógynövényeket gyűjtöttünk

          • Gyógynövények gyűjtésére indultak ma a III. és IV. speciális osztályok. A gyerekek megismerkedtek a kakukkfű és bodza gyógyító hatásával, többek között azzal, hogy megvéd a betegségektől, meghosszabbítja a sejtek életét, erősíti immunrendszerünket, vérbőséget fokozó hatása javítja a vérkeringést, vérszegénység esetén kiváló. Kezelhető vele köhögés, hörgő- és szájüregi gyulladások. A növényeket kiszárítjuk és majd a hideg évszakokban finom gyógyteát készítünk belöle.

          • Tanulmányi kirándulás

          • Számos monda őrzi a mai napig IV. Béla király legendáját. A IV.B és a VII. CŠ osztály néhány tanulója a tornagörgői Oltár-lyuknál túráztak, hogy szemügyre vegyék, hol imádkozott, bujdosott a legenda szerint a király. A tanulók a szomjukat a Fej-patak forrásánál oltották, és megcsodálhatták a faluban lévő vízesés hűsítő környékét is.

            Köszönjük szépen iskolánk fenntartójának az autóbusz biztosítását!

          • Gyermeknapi meglepetés

          • Izgalmas világszámok, páratlan látvány, felejthetetlen élmény!

            Ma délelőtt a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia óriási produkcióval szórakoztatott kicsiket és nagyokat egyaránt. Köszönjük az előadást!

          • Kirándultak a nulladikosok

          • 2022. május 30-án a 0.A és 0.D osztály tanulói részt vettek az első osztálykiránduláson. Buzitára látogattak el, ahol a felújított malmot és az alapiskola „mini állatkertjét” nézték meg. A malomban megismerték annak történelmét és a kenyérsütés folyamatát. A kis állatparkban nagy érdeklődéssel nézték az háziállatokat. Az iskola területén található kis tóban még halakat és békákat is láthattak, ami nagy örömet szerzett a gyerekeknek.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje