• Túra a Szent László-forráshoz

          • Mivel idén az osztálykirándulásunkra megrendelt autóbuszunkat átadtuk sportolóinknak a somorjai országos sportfesztiválon való megmérettetésükhöz, úgy döntöttünk, tudunk mi túrázni lábbusszal is . A debrődi Szent László növénytemplom és Szent László forrás megtekintése éppen belefért a délelőttünkbe. A mai nap időjárása már kedvezett a majdcsak 14 km-es gyalogláshoz, így egy igazán jó napunk kerekedett !

            (IV.D, V.C., VI.C speciális osztályok)

          • SUPERFINÁLE 2023 - az iskolai sport ünnepe Somorján - 3. nap ⚽️🏆

          • Szuper eredmény az országos bajnokságon!!! Iskolánk focicsapata a 4. legjobb az országban! Gratulálunk, büszkék vagyunk a srácokra: Baščúr Justin, Baščúr Kristián, Baščúr Brian, Baščúr Samu, Gruľo Tibor, Grulyo Laci, Horváth Alex, Hudák Silvester, Kanaloš Slavo, Rybár Dávid. Grulyo Lacié lett a legjobb kapus díja!

            Edző: Kišpéri Zoltán

            Eredmények:

            1. Mšk Žilina

            2. Vranov nad Topľou

            3. Grundeschule Bratislava

            4. Szepsi Alapiskola - ZŠ s vjm Moldava n.B.

            5. ZŠ Badín

            6. ZŠ Nitra

            7. ZŠ Hlohovec

            8. ZŠ Bánovce nad Bebravou

            Köszönjük városunknak az utazás biztosítását!

          • SUPERFINÁLE 2023

          • 1. meccs: Szepsi - Bán (Bánovce nad Bebravou): 4:3

            2. meccs: Szepsi - Galgóc (Hlohovec): 4:4

            3. meccs: Szepsi - Zsolna (Žilina) 1:10

            Hurrá, a srácok holnap elődöntőt játszanak!

          • SUPERFINÁLE 2023

          • 2. nap, június 13. - a megnyitó

            Martin Dúbravka (szlovák válogatott labdarúgó, a Newcastle United játékosa), Stano Lobotka (szlovák válogatott középpályás,jelenleg a Napoli játékosa) és Milan Škriniar (szlovák válogatott labdarúgó, az Internazionale játékosa) a megnyitón. Micsoda élmény a fiúknak! Persze a tanítóbácsiknak is! Kisperi Zoltan, Roland Képeš!

          • SUPERFINÁLE 2023 - az iskolai sport ünnepe Somorján

          • Helyzetjelentés - 1. nap, hétfő, jún.12.

            Focistáink tegnap 5 órás buszozás után megérkeztek Somorjára, az x-bionic® sphere sportközpontban megrendezésre kerülő SUPERfinále 2023-re, amely az iskolai sport legrangosabb országos eseménye. Az ezernél több résztvevő floorballban, tollaslabdában, kosárlabdában, úszásban, vízipólóban, atlétikában, kidobósban, röplabdában, futballban és asztaliteniszben mérkőzik meg az országos iskolai bajnoki címért. Regisztráció, elszállásolás, vacsora, ismerkedés a központtal volt a hétfői program. A keddi meccsekhez sok sikert kívánunk a fiúknak!

          • István, a király 40 éves

          • Idén ünnepli 40 éves jubileumát az István, a király című rockopera, amely az egyik legnépszerűbb zenés, táncos darab, melynek témáját a történelmünk ihlette. Ennek apropójából felidézzük ezt a három évvel ezelőtti felvételt, amellyel tanulóink bejutottak az "István, a király iskolába megy" című zenés színházi tehetségkutató verseny második fordulójába.

          • A Savorenge újabb fellépése

          • Iskolánk énekkara meghívást kapott a "BAFF SA s umením" BAFF SA o.z. rendezvényre, amelyre június 5-én került sor a helyi kultúrház nagytermében. Az énekkar és a zenekar fellépését megelőzte egy ügyességi kvízverseny, amelyen 5 hetedikes tanulónk vett részt. A SAVORENGE tagjai először léptek fel az új "egyenpólóban", amelyet a Multifunkčné centrum pre deti a mládež Moldava nad Bodvou biztosított "A tér, amely egyesít bennünket" projekt keretén belül. Köszönjük szépen!.

          • Coloriskeri luma - Farebný svet 2023

          • A Romano Kher által hagyományosan meghirdetett rajzverseny idei témáját azok a személyiségek határozták meg, akik 2023. március 13-tól - 2023. június 12-éig vendégei voltak a Pátria rádió Roma Magazin vagy nemzetiségi-etnikai csatorna műsorának. Antóniát, Barbora Botošová hegedűjátéka inspirálta festésre.(VI.C osztály)

          • Toldi írójához elküldöm lelkemet

          • Tóth Péter Lóránt magyarországi tanár, versvándor évek óta járja a Kárpát-medence magyar ajkú településeit és iskoláit, hogy tolmácsolja a magyar irodalom legszebb verseit, költőink életét. A Petőfi emlékév jegyében felső tagozatosaink Petőfi Sándor költészetéről, valamint Petőfi és Arany János barátságáról hallgattak meg előadást. Műsorában levelezések, versek, visszaemlékezések, legendás történetek repítették vissza a hallgatóságot a magyar irodalom legrövidebb ideig tartó, de legmélyebb barátságába. A tűz és a víz találkozása, akik nem kioltották egymást, de segítették, támogatták a másikat. Humor és mában ható gondolatok költészetről, "verscsinálásról", tiszteletről, kölcsönös megbecsülésről és hazaszeretetről. Köszönjük az élményszerű, egyszerű és egyben profi, közvetlen előadást!

          • Babos Bábos Társulat: A csalárd cukorka

          • Az 1-5. évfolyam tanulói ma a budapesti Babos Bábos Társulat drogprevenciós bábelőadását tekinthették meg. Az előadás Garay Zsuzsanna azonos című meséjének feldolgozása. A mesében egy gonosz manó költözik a Zengő Erdőbe, és csalafinta cukorkával kínálja a gyors siker reményében az állatkákat. A mese megtanít „nem”-et mondani, megtanít arra, hogy ne fogadjunk el idegenektől semmit, hogy merjenek a gyerekek segítséget kérni, ha látnak valami gyanúsat, akkor szólni kell. Természetesen a jó tündér segít rajtuk és elfogják a manót, ami persze nem könnyű. Köszönjük az előadást!

          • Tantárgyközi elem napja - személyes és szociális fejlődés

          • A másság elfogadása napjainkban rendkívül fontos témakör, legyen az származás, bőrszín, más anyanyelv, vallás, vagy akár mozgásbeli, testi adottságokból származó eltérés. A 2.C osztály a mai napon ezt a témát dolgozta fel, beszélgettek arról, miben különbözünk és miben vagyunk egyformák. Megnéztek egy kisfilmet a világ gyerekeiről, amelyből láthatták, hogy a Földön rajtuk kívül még nagyon sok gyerek él. Megtanulták, mennyire fontos egymás tisztelete, elfogadása a különbözőségek ellenére is, majd a tanító néni befestette a tenyerüket a kedvenc színükkel és egy szív alakot formáltak ennek megbélyegzésére.

          • Ismerkedés a könyvtárral

          • A 2.A és C osztály tanulói könyvtárlátogatáson vettek részt. Jutka néni ismeretterjesztő előadásából megtudtuk, hogy hogyan jön létre a „könyv” és azt, hogy hogy kell vele bánni. Ezután a gyerekek egymás után találták ki a találós kérdéseket. Miután elkészültek a szebbnél szebb könyvjelzők, bemehettünk a gyerekkönyvekhez, ahol mindenki talált egy neki tetsző könyvet az olvasáshoz.

          • Terepfutó verseny

          • A szepsi Athletic Legion Club a Szlovák Atlétikai Szövetséggel együttműködve május 4-én a 7-11 éves korosztályú tanulók részére terepfutást szervezett. A megmérettetésen a szepsi és környékbeli iskolák vettek részt. Mi ismét örülünk tanulóink eredményeinek, akik különböző kategóriákban az alábbi helyezéseket szerezték meg:

            2. hely Rybár Alexej 4.B, Horváth Cyril 4.B

            3. hely: Funty Erik 4.A, Rybár Anabela 2.B, Rybár Manuel 2.B, Baščur Alessandro 3.A

          • Tantárgyközi elem napja – személyes és szociális fejlődés

          • „Úgy bizony, eddig szamarak világa volt, mert hol erre hallgattam, hol arra, kivéve a magam józan eszére. No de mától fogva beszéljetek, amit akartok, s én is azt teszem, amit akarok!”

            A molnár, a fia meg a szamár népmese célja a befolyásolhatóság okozta problémák szemléltetése, az önálló döntésekért vállalt felelősség fontosságának megtapasztalása. A tanulók az interaktív táblán és csoportokban oldottak meg feladatokat. A népmesén keresztül felhívtuk a tanulók figyelmét a befolyásolhatóság következményeire és a döntéseik fontosságára. Dönteni felelősség, ugyanakkor aki képes döntéseket meghozni, az általában jobban teljesít. A mondás úgy tartja, hogy bármilyen döntés jobb annál, mintha semmit sem döntünk.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje