• PONUKA KRÚŽKOV - SZAKKÖRÖK

          • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským – Alapiskola, ČSA 15, Moldava nad Bodvou – Szepsi ponúka nasledovné záujmové krúžky na školský rok 2022/2023.

            A Szepsi Alapiskola a 2022/2023-as tanévben a következő szakköröket kínálja:

            1. stupeň – alsó tagozat:

            - Krúžok Vareška – Fakanál szakkör

            - Enviráčik – természetvédelem

            - Remeselnícky krúžok – Kézműves szakkör

            - Šťastná hodina – Boldogságóra

            2. stupeň – felső tagozat:

            - Hravá angličtina – Játékos angol

            - Info krúžok – Info szakkör

            - Krúžok anglického jazyka – Angol nyelv szakkör

            - Pravopis a pekná maďarská reč – Helyesírás és szép magyar beszéd

            - Futbalový krúžok – Futbal

            - Basketbalový krúžok – Kosárlabda

            - Matematika hrou – Szórakoztató matematika

            - Šikovné ruky – Ügyes kezek

            - Literárny krúžok ROMANO SUNO irodalmi szakkör

            - Hra na gitare ROMANO BASAVIREN gitár szakkör

            - Spevácky krúžok SAVORENGE ének szakkör (pre 1 – 9. ročník)

            Prihlásiť sa môžete na riaditeľstve školy osobne, do 22. septembra 2022 denne od 13.00 do 15.00 hod.

            Jelentkezni az iskola igazgatóságán lehet személyesen, 2022. szeptember 22-ig, naponta 13.00 – 15.00-ig.

            ponuka_kruzkov.docx​​​​​​​

          • Környezettudatosság a 4. évfolyamban

          • Elkezdődött az iskolai év és ezzel együtt elkezdődött a munka a negyedik osztályokban is. A környezetvédelmi kereszttantervi nevelés keretén belül tanulóink is kivették részüket az iskola környékének szépítésében. A nyáron árválkodó és befüvesedett homokozót hoztuk használható állapotba. Ezzel szeretnénk kedveskedni a kis elsősöknek, akik még nagy szeretettel használhatják. Sajnos már mi kinőttünk belőle. Számunkra a jutalom az iskolaudvaron való focimeccs volt. A legnagyobb meglepetést viszont a tujabokorból előkerült árva kiskutya okozta. Elhagyottan, félve, reszketve került közénk, de mi annál nagyobb szeretettel fogadtuk. Sajnos nem tudtunk elválni szegénykétől, gazdája is akadt. Szülői beleegyezéssel Barbi örökbe fogadta és hazavitte az árva kiskutyát.

          • TANÉVNYITÓ

          • Bár még érezzük a nyár melegét, ma mégis kezdetét vette a 2022-2023-as tanév. Ismét zajos lett iskolánk valamennyi osztályterme, 508 tanulóval, 29 osztállyal kezdjük az évet.

            A tanév jelmondatai:

            A tanulónak joga van a zavartalan tanuláshoz!

            A tanárnak joga van a zavartalan tanításhoz!

            Mindenki jogát tiszteletben tartom!

            Minden tanulónknak és intézményünk alkalmazottainak munkájához sok erőt, egészséget, türelmet és kitartást kívánunk!

          • A 2022/2023-es tanév ünnepélyes megnyitója

          • A tanévnyitót és a 2022/23-es tanév rendjét a 2022. augusztus 15-től érvényes útmutató értelmében szervezzük, melynek részletei az alábbi linken olvasható:

            https://www.minedu.sk/29813-sk/korona-info/

            A tanuló iskolába lépése első napján (IX. 5.) és 5 napnál hosszabb (a szombat, vasárnap, ünnepnap nem számítódik) hiányzása esetén a szülő továbbra is köteles írásbeli tünetmentességi nyilatkozatot /Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti/ tenni gyermeke egészségügyi állapotáról. Ezért kérjük a szülőket, hogy kísérjék el gyermeküket a tanévnyitóra, hogy aláírhassák a tünetmentességi nyilatkozatot.

            Az új tanév 2022. szeptember 5-én, hétfőn kezdődik.

            Az első nap (szeptember 5., hétfő) menete:

            8:00 – 8:30 gyülekező az iskola udvarán

            8:30 – 9:00 - ünnepélyes tanévnyitó

            9:00 – 10:00 - első osztályfőnöki órák - névsorok ellenőrzése, iskolai rendtartás ismertetése, jelentkezés ebédre, szükséges tanszerek, füzetek jegyzékének ismertetése.

            Rossz idő esetén : 8:00 – 10:00 – az osztályfőnök által megtartott tanévnyitó és osztályfőnöki óra az osztálytermekben.

            A második nap (szeptember 6., kedd) menete:

            7:50 – 11:15 – osztályfőnök által megtartott órák

            11:30 – ebéd

            Az órarend szerinti tanítás szeptember 7-től (szerda) indul.

          • Tanévzáró

          • Minden szeptemberben, mikor elkezdünk egy új tanévet, arra gondolunk, milyen hosszú lesz az előttünk álló 10 hónap, de visszatekintve csak egy röpke pillanat. És most elérkezett a rég várt nap! Itt a tanév vége! Ma elbúcsúztunk egy kis időre egymástól, a kilencedikesektől, a 2021/2022-es tanévtől.

            Mindenkinek jó pihenést kívánunk a nyári szünetben! Találkozunk szeptember 5-én!

          • Kisállatkertben voltunk

          • Minden évfolyamnak jár az év végi kirándulás. A másodikosok a Buzitai Alapiskola kisállatkertjét látogatták meg, ahol tájegységünk háziállatait ismerhették meg testközelből. Buzita híres arról, hogy sok gólyacsaládnak ad otthont, ezeket a különleges madarakat is láthatták a gyerekek. Nem maradhatott ki a játszótér, a mászóka sem. Sok szép élménnyel tértek haza, jöhet a pihenés!

            Köszönjük iskolánk fenntartójának az utazás biztosítását.

          • A Szádelői-völgyben jártunk

          • A 4.A osztály tanulói a Szádelői-völgybe látogattak el. Útjuk során a természet egy csodája tárult eléjük. A nagy meleg ellenére mindenki jól vette az akadályokat. A völgy tetejére érve következett a megérdemelt pihenő. Tanulóink élményekkel gazdagabban tértek vissza a kirándulásról.

            Köszönjük szépen iskolánk fenntartójának az autóbusz biztosítását

          • Didaktikai játékok - közlekedési nevelés kicsiknek

          • A közlekedési szabályok megismerése, gyakorlása és betartása mindig időszerű, de ilyenkor, a nyári szünidő előtt különös figyelmet érdemelnek. Fontos, hogy a gyermekek ne csak ismerjék, hanem alkalmazni is tudják ezeket az ismereteket és tudatosítsák, hogy a szabályok betartása nélkül akár balesetet is okozhatnak ill. szenvedhetnek. Alsó tagozatos tanulóink megismerkedtek a leggyakoribb közlekedési táblákkal, a jelzőlámpa működési elvével, majd a gyakorlatban is kipróbálhatták az úton való zavartalan áthaladást és a közlekedést a nekik való járművekkel, kerékpárral és rollerrel. Ezt követően a segítségnyújtás fontosságáról is beszéltünk, majd megtanultuk a segélyhívó vonalak számát is.

          • Nyári célirányos gyakorlat

          • Az állami oktatási program szerint a felső tagozaton évente kétszer, az alsón egyszer kell megvalósulnia. Ez a gyakorlat magába foglalja pl. az elsősegélynyújtás, a lakosságvédelem és a katasztrófák elleni védelem alapjainak ismeretét, közlekedési nevelést, a természetben való helyes viselkedés szabályait és tájékozódási gyakorlatokat, valmint a környezetvédelmet. A felső tagozatosok egy-egy állomáson próbálták ki az elméletben megszerzett ismereteiket. A kicsik pedig tanulták a helyes közlekedés szabályait. Ráadásként Pavol Czeranko főhadnagy kutyás bemutatója következett. A gyerekek ámulva lesték, milyen fegyelmezetten, türelmesen teljesítette a két németjuhász, Volcan és Eli, gazdája minden kérését. A bemutató végén a képzett kutyák türelemmel viselték és élvezték a gyerekek simogatását, ölelgetését.

            Pavol Czeranko, köszönjük szépen!

          • Papírgyűjtés 2022

          • Ma az egész év folyamán felhalmozott használt füzeteket, rajzlapokat, munkafüzeteket, irodai papírokat szorgosan összekötözték a gyerekek és teherautóra rakták, ami elszállította újrahasznosításra. Összesen 1260 kg papírt sikerült összegyűjtenünk az iskolából. Ilyen módon is szeretnénk felhívni a gyerekek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem fontosságára..

          • A sokoldalúság olimpiai jelvénye 2022 - országos verseny

          • 2022. június 23-24-én a Szlovákiai Olimpiai Bizottság Somorján, az X-Bionic Sphere sportközpontban rendezte meg az alapiskolások számára az országos versenyt. Iskolánkat Kanaloš Justin (6.B) képviselte e rangos megmérettetésen, ahol 43 iskola sportolói mérték össze rátermettségüket, ügyességüket. A versenyen olyan híres szeméyiségek is jelen voltak, mint Anastasia Kuzminova,

            háromszoros olimpiai bajnok, sílövész és Martin Škrtel focista.

            Gratulálunk Justinnak, ügyes voltál!

            Fotók és eredmények: https://www.olympic.sk/olov/finalove-preteky/2022

          • Rajzverseny - eredményhirdetés

          • Múlt héten megtörtént a BAFF SA polgári társulás által meghirdetett rajzverseny kiértékelése, amelynek témája "Szepsi 50 év múlva". Rusnák Rudolf, a társulás elnöke ma személyesen adta át 2 tanulónknak a díjakat: Baščur Júliusnak és Köteles Éne Cinka. Gratulálunk és köszönjük a díjakat!

          • Rajzverseny - eredményhirdetés 🦅🦉🦇

          • A 3.D, 4.B és az 5.C osztályos tanulók rajzaival neveztünk be a Sokoliari majstra Vagana rajzversenyébe. Ma megérkezett a köszönőlevél és Rybár Jázmin (5.C) különdíja! Gratulálunk!

          • Bódva-völgyi Ifjúsági Sportolimpia - 4. nap

          • Csütörtökön a felsősök versenyeztek 4 atlétikai versenyszámban: 60 és 300 méteres futás, magasugrás és krikettlabda dobás. Tanulóink ismét kitettek magukért: ketten 2. helyezést ( Lakatos Marika és Horváth Alex -6.A) és egy 3. helyezést (Horváth Aurél - 7.A).

            Gratulálunk a szép eredményhez, ügyesek vagytok!

          • Igazgatói szabadnap

          • Az iskola igazgatósága értesíti a szülőket és a tanulókat, hogy az iskola tanulói 2022. június 23-án igazgatói szabadnapot kapnak a pedagógusok módszertani napja miatt.

          • Bódva-völgyi Ifjúsági Sportolimpia - 2. nap

          • Kedden, a sportolimpia 2. napján alsó tagozatos tanulóink 4 atlétikai versenyszámban mérték össze tehetségüket, rátermettségüket. Baščúr Martin egyéniben 3. helyen végzett! Gratulálunk!

          • ROMA PALETTA rajzverseny

          • Téma: Gulliver utazásai

            A Poprádi Népművelődési Központ által meghirdetett rajzversenybe az alábbi rajzokkal neveztünk be:

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje